Суд ЄС скасував перше рішення про застосування санкцій проти Азарова
Категорія
Політика
Дата публікації

Суд ЄС скасував перше рішення про застосування санкцій проти Азарова

Суд ЄС скасував перше рішення про застосування санкцій проти Азарова

У четвер, 28 січня, в Люксембурзі Генеральний суд Євросоюзу скасував перше рішення Ради ЄС про застосування санкцій щодо екс-прем'єра Миколи Азарова і його сина Олексія, передає ONLINE.UA з посиланням на УНІАН.
Суд взяв до уваги, що лист, направлений Генеральною прокуратурою України в якості підстави для прийняття рішення про застосування санкції, не надав ніяких деталей щодо висунутих звинувачень.
"До особи не можна ставитися як до відповідальної за зловживання державними коштами на підставі того, що вона є об'єктом попереднього розслідування в третій країні без того, щоб Раді ЄС було відомо про питання, з приводу якого висунуто можливі звинувачення щодо особи в цьому розслідуванні" , - повідомили в суді.
За рішенням суду, заморожування активів Азарова і його сина не відповідає критеріям, тому суд скасував санкції за період з 6 березня 2014 по 5 березня 2015 року.
Водночас у силі залишається друге рішення Ради ЄС, згідно з яким санкції продовжили ще на один рік. Таким чином, Азаров, на відміну від його сина, який не був включений до другого списку, залишається під санкціями.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?