Новий спосіб лікування діабету позбавить від щоденних ін'єкцій інсуліну
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Новий спосіб лікування діабету позбавить від щоденних ін'єкцій інсуліну

Новий спосіб лікування діабету позбавить від щоденних ін'єкцій інсуліну
Джерело:  Ортодокс

Нове дослідження терапії діабету першого типу може відправити щоденні уколи інсуліну в минуле, пише Orthodox.
Пацієнти, що страждають від діабету першого типу, потребують певної дозі інсуліну в день, щоб регулювати рівень цукру в крові. Найчастіше це щоденне катування, оскільки від болючих уколів з'являється подразнення і свербіж.
Дослідники з Массачусетського технологічного інституту та дитячої лікарні Бостона стверджують, що вони значно просунулися в пошуку методу лікування, який дозволить уникнути традиційних уколів. Вчені знайшли спосіб отримувати бета-клітини підшлункової залози, що виробляють інсулін. Так вони зможуть замінити мертві клітини на здорові.
При цукровому діабеті 1 типу імунна система людини починає атакувати власні клітини підшлункової залози і позбавляє їх здатності виробляти інсулін.
Щоб подолати цю проблему, дослідники розробили матеріал, який може бути використаний для інкапсуляції острівцевих клітин людини перед трансплантацією.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?