Україна залишається лідером за позовами до ЄСПЛ
Категорія
Політика
Дата публікації

Україна залишається лідером за позовами до ЄСПЛ

Україна залишається лідером за позовами до ЄСПЛ

Глава Європейського суду з прав людини Гвідо Раймонді під час прес-конференції в Страсбурзі оприлюднив статистику своєї діяльності в 2015 році, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Європейську правду.
Україна, як і в попередні роки, залишається одним з лідерів за кількістю справ, які розглядає ЄСПЛ. З майже 65 000 справ 21,4% - подані проти України. На другому місці - РФ з показником 14,3%, третьому - Туреччина (13%).
Більшість українських справ - старі майнові суперечки, пов'язані з вже винесеними рішеннями судів України.
Незважаючи на лідерство за кількістю позовів, в перерахунку на кількість осіб Україна не є лідером - за цим показником країна займає 13 місце, а найгірші показники в Угорщини, Ліхтенштейну та Молдови.
За кількістю рішень про порушення прав людини, винесених ЄСПЛ у 2015 році, Україна - на 4 місці, за рік було винесено 50 рішень. Перше місце займає РФ (109), за нею - Туреччина (72) і Румунія (72).
Раніше повідомлялося, що українці подали 700 позовів до ЄСПЛ проти РФ за агресію на Донбасі та в Криму.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?