У останків немовляти діагностували цингу
Категорія
Цікаве
Дата публікації

У останків немовляти діагностували цингу

У останків немовляти діагностували цингу
Джерело:  Forbes

Археологічна група під керівництвом Марії Кармели Гатто в Єгипті знайшла скелет немовляти у якого були ознаки цинги. Про це повідомляє  ONLINE.UA, посилаючись на  Forbes.


Стать дитини визначити не вдалося, але археологи з'ясували, що немовля померло приблизно в однорічному віці. На те, що дитина хворіла цингою, вказує пористість кісток черепа і кінцівок, а також ряд інших ознак.


Говорячи про можливі причини виникнення захворювання, дослідники припускають, що швидше за все цингою хворіла мати дитини, яка годувала його грудним молоком, це і призвело до того, що немовля не отримував необхідної кількості вітаміну С.


Цинга у матері могла розвинутися через будь-які інші захворювань, в результаті яких вітамін С не засвоювався, а також могла бути наслідком неправильного харчування. Незважаючи на те, що в раціоні стародавніх єгиптян було чимало продуктів, багатих вітаміном С, цинга зустрічалася у жителів Єгипту досить часто. Це могло бути пов'язано з особливостями зберігання або приготування продуктів, що призводять до руйнування вітаміну С.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?