ОПЕК не планує зустрічатися з РФ
Категорія
Економіка
Дата публікації

ОПЕК не планує зустрічатися з РФ

ОПЕК не планує зустрічатися з РФ
Джерело:  Bloomberg

Делегати ОПЕК заявили, що у них не заплановано зустрічей з РФ після заяви російського міністра енергетики Олександра Новака про те, що він готовий зустрітися з групою наступного місяця для координації обсягів видобутку нафти, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Bloomberg.
Представники ОПЕК заявили, що не чули про будь-які переговори. Один член альянсу сказав, що лідер Саудівської Аравії не отримував пропозиції про зменшення виробництва на 5% після того, як Новак заявив, що РФ готова обговорювати обсяг видобутку нафти з ОПЕК.
"Цілком можливо, що Росія може промацувати грунт, щоб оцінити, як члени ОПЕК реагуватимуть на ідею скорочення", - сказав Джейсон Бордофф, директор Центру з глобальної енергетичної політики в Колумбійському університеті і колишній нафтовий високопоставлений чиновник в Білому домі.
Нафта марки Brent в четвер зросла на 8,3% після коментарів Новака, піднявшись до тритижневого максимуму. Ціни в п'ятницю продовжили зростання, піднявшись на 1,4% до $ 34,36 за станом на 01:23 вечора за Гонконгським часом.
До цього тижня РФ, більш ніж 40% доходів бюджету якої покладаються на енергоносії, неодноразово заявляла про свою мету з підтримки видобутку нафти, навіть при падінні цін. Однак падіння цін на нафту до 12-річного мінімуму і стрімке падіння рубля в цьому місяці збільшили тиск на країну.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?