Екс-радник Путіна розповів, як Кремлю не вдавалося анексувати Крим
Категорія
Політика
Дата публікації

Екс-радник Путіна розповів, як Кремлю не вдавалося анексувати Крим

Екс-радник Путіна розповів, як Кремлю не вдавалося анексувати Крим
Джерело:  apostrophe.ua

Президент РФ Володимир Путін хотів провести анексію Криму ще в 2004 році, але не встиг ретельно підготуватися, передає ONLINE.UA з посиланням на Апостроф.
Про це заявив російський економіст, колишній радник Путіна (в 2000-2005 роках) Андрій Ілларіонов.
Як повідомив екс-радник Путіна, анексію Криму планували кілька разів. Уперше план повинен був реалізуватися під час Помаранчевої революції наприкінці 2004-початку 2005 років, але був відкладений через недостатню підготовку.
Друга спроба - в 2010 році, коли в Україні проходили вибори президента, але за умови, якби Юлія Тимошенко набрала більше голосів, ніж Віктор Янукович. Планувалось запровадити легенду про "захоплення влади в Києві жидобандерівцями і фашистами", щоб "захистити" від них кримчан. Але екс-гарант був обраний президентом, тому анексія не відбулася.
Далі планувалося окупувати Крим в 2015 році, під час президентських виборів в Україні. Кремль сподівався, що Янукович не набере достатньо голосів, через що в Києві міг початися "новий Майдан". Але це сталося несподівано і раніше, ніж Москва планувала. Тому Путін анексував Крим в 2014 році.
Нагадаємо, раніше Путін назвав включення Донбасу до складу України «маячнею».

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?