Електронні сигарети знищують легені - вчені
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Електронні сигарети знищують легені - вчені

Електронні сигарети знищують легені - вчені
Джерело:  Ортодокс

Група американських дослідників виявила, що електронні сигарети не тільки токсичні, але і можуть безпосередньо знищувати клітини легенів. Вони також послаблюють імунну систему і підсилюють вірулентність бактерій, тобто їх здатність заражати людину, пише Orthodox.
"Наше дослідження показало, що пара від електронних сигарет не є нешкідливою, а при великих дозах вона прямо знищує клітини легенів, що є досить лякаючим явищем, - заявила автор дослідження доктор Лора Кротті Александер з Каліфорнійського університету в Сан-Дієго. - Ми вже знали, що вдихання нагрітих хімічних речовин, включаючи інгредієнти рідкого нікотину і пропілен гліколь, не може бути корисним для здоров'я. Ця робота підтвердила, що вдихання парів електронних сигарет в щоденному режимі призводить до змін навколишнього середовища всередині повітряних проходів".
Вчені підтвердили свої висновки в ході дослідів на мишах. Запальні маркери, що є ознакою повноцінних запальних процесів в організмі, у повітряних проходах і крові мишей, які вдихали пару від електронних сигарет протягом години щодня 5 днів на тиждень протягом місяця, були збільшені на 10% порівняно з тими мишами, що не вдихали цю пару.
Деякі з тих змін, які спостерігаються вченими у мишей, також виявляються в повітряних проходах і крові традиційних курців. Інші знаходять у людей, які страждають від раку або запальних захворювань легенів. Крім цього, дослідження також показало, що бактеріальні патогени під впливом пари від електронних сигарет тільки розмножувалися і відчували себе ще краще.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?