Нічні листування негативно впливають на підлітків
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Нічні листування негативно впливають на підлітків

Нічні листування негативно впливають на підлітків
Джерело:  Ортодокс

Багато підлітків не лягають спати без своїх телефонів. Захопившись листуванням, вони часто засинають пізно вночі. Це, у свою чергу, негативно впливає на успішність. Попередні дослідження показали, що сучасні діти у віці від 8 до 18 років щодня приділяють гаджетам майже по 7,5 години, пише Orthodox.
Фахівці з Університету Рутгерса зосередилися на вивченні листування. У дослідженні взяли участь 1537 учнів з 3 шкіл Нью-Джерсі. Дослідники з'ясували: добровольці, які вимикали телефони перед сном або переписувалися менше 30 хвилин після того, як вимикали світло, краще вчилися в школі.
Учасники, які довше переписувалися в темряві, спали менше і вдень ​​відчували себе більш втомленими. Переписка до вимикання світла не впливала на успішність. Вчені помітили, що дівчатка обмінювалися повідомленнями і скаржилися на сонливість частіше хлопчиків. При цьому учасниці жіночої статі вчилися краще.
Фахівці припускають: ймовірно, дівчатка в основному переписуються до вимикання світла. Блакитне світло, що виходить від екранів гаджетів, в темряві посилюється. Воно уповільнює процес вироблення гормону мелатоніну. Через це людина довго не може заснути. Причому закриті повіки не рятують від негативного впливу такого світла.
За словами дослідників, коли світло вимикається, ми поступово відходимо до сну. Якщо люди продовжують отримувати текстові повідомлення з повідомленнями і підсвічуванням, їх циркадні ритми можуть порушитися. Фаза швидкого сну критично важлива для пам'яті, навчання та соціалізації підлітків. Через гаджети ця фаза коротшає, що призводить до негативних наслідків для успішності. Вчені закликають викладачів розповідати школярам про важливість сну.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?