Меркель закликала терміново реалізувати угоду ЄС-Туреччина
Категорія
Світ
Дата публікації

Меркель закликала терміново реалізувати угоду ЄС-Туреччина

Меркель закликала терміново реалізувати угоду ЄС-Туреччина

Канцлер Німеччини Ангела Меркель провела переговори з прем'єр-міністром Італії Маттео Ренці, передає ONLINE.UA з посиланням на Європейську правду.
Після переговорів канцлер закликала якнайскоріше впровадити угоду між Європейським союзом і Туреччиною, щоб отримати контроль над міграційною кризою.
"Ми, звичайно, говорили про питання біженців, у тому числі угоду ЄС-Туреччина, яка має бути реалізована в терміновому порядку, тому що нам потрібно домогтися прогресу", - повідомила Меркель.
Італія заблокувала фінансову допомогу Туреччині у розмірі 3 млрд євро, яку ЄС обіцяв надати в обмін на зобов'язання скоротити потік біженців до Європи. Раніше італійський прем'єр відкинув заклики з боку президента Єврокомісії Жан-Клода Юнкера пом'якшити критику політики Євросоюзу щодо мігрантів, а також банківської та бюджетної політики.
Водночас Ренці підтримав пропозицію віце-канцлера ФРН Зігмара Габріеля скоротити допомогу країнам північної Африки, які не готові приймати назад громадян, чиї клопотання про притулок були відхилені.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?