29 січня в Україні та світі: головні новини дня
Категорія
Політика
Дата публікації

29 січня в Україні та світі: головні новини дня

29 січня в Україні та світі: головні новини дня
Джерело:  online.ua

Підбиваючи підсумки дня, редакція ONLINE.UA підготувала огляд найважливіших новин, які обговорювалися в Україні та світі 29 січня


Україна

1. Президент України Петро Порошенко заявив, що в середині року з українським паспортом можна буде без віз їхати в Європу.
2. Українські розробники отримали від Facebook грант на $30000 на подальший розвиток за створення додатка My Wall.




3. Сьогодні у Верховній Раді народні депутати

не змогли

розглянути жодного законопроекту і прийняти рішення у зв'язку з відсутністю необхідної кількості голосів.


4. Національний банк України 28 січня різко

скоротив

прогноз економічного зростання в цьому році до 1,1% з попередньої оцінки в 2,4%.


5. Президент України Петро Порошенко

заявив

, що українська сторона ініціювала обговорення в Радбезі ООН заяви президента РФ щодо невизнання кордону, який в 1918 році при розпаді Російської імперії був проведений між Україною і Росією.



Світ

1. Прокуратура Німеччини завершила розслідування справи російськомовної 13-річної дівчинки Лізи з Берліна, історію якої російські ЗМІ використовували для пропаганди, заявивши про її згвалтуванні мігрантами.
2. Джерела, близькі до розслідування катастрофи російського пасажирського літака А321, повідомили, що бомбу на борт заклав механік авіакомпанії EgyptAir. У службі безпеки Єгипту цю інформацію спростували.
3. Президент США Барак Обама доручив Раді національної безпеки США збільшити зусилля в боротьбі з терористичною мережею Ісламської держави в Лівії та інших країнах, де діють терористи.



4. Видання Bloomberg прогнозує тривале падіння російської економіки.
5. Голова Національного фронту Франції Марін Ле Пен, відома своєю проросійською позицією, заявила, що «Шенген помер», і висловила надію, що Євросоюз теж скоро розпадеться.



Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?