Більше половини українців не читали Конституцію України - опитування
Категорія
Політика
Дата публікації

Більше половини українців не читали Конституцію України - опитування

Більше половини українців не читали Конституцію України - опитування
Джерело:  online.ua

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк закликав провести в 2016 році референдум за новим проектом Конституції. Глава уряду вважає, що тільки український народ повинен вирішувати, якою має бути нова українська Конституція в новій європейській Україні.
Раніше депутати Верховної Ради перенесли розгляд змін до Основного Закону України. До Конституційного суду України було направлен о законопроект президента про внесення змін до Конституції в частині правосуддя.
У фракції "Народний фронт"підтримав ідею прем'єр-міністра про проведення всеукраїнського референдуму. У фракції заявили, що тільки після цього голосуватимуть за зміни до Конституції.
Згідно з проведеним раніше опитуванням, більшість громадян України вважають, що народ повинен визначати, яким буде Основний Закон. У зв'язку з цим редакція ONLINE.UA вирішила дізнатися, чи читали українці Конституцію?
Як показали результати опитування, більше половини громадян не знайомі з текстом Основного Закону України - 59%.


.


Краще знають Конституцію України на заході, півночі та центрі країни, в той час як найменший відсоток українців, які читали Основний Закон, на півдні - всього 14%. На сході України 75% респондентів зізналися, що з ним не знайомі.


Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?