NASA встановили, що на поверхні Плутона є лід
Категорія
Цікаве
Дата публікації

NASA встановили, що на поверхні Плутона є лід

NASA
NASA встановили, що на поверхні Плутона є лід

Знімки, які були зроблені космічним апаратом New Horizons 14 липня 2015, показують, що водним льодом покрита практично вся видима півкуля Плутону, повідомляє  ONLINE.UA  з посиланням на  NASA.
Представлені дослідниками знімки були скомбіновані з декількох фотографій, зроблених інструментом Ralph / Linear Etalon Imaging Spectral Array (LEISA) з різницею у 15 хвилин.
Вчені порівняли карту водного льоду на Плутоні, складену за допомогою даних телескопів Хаббл та Спітцер, і карту, складену за допомогою даних інструменту LEISA. Як зазначають дослідники, телескопи можуть виявити водний лід тільки у разі його сильного накопичення, крім того, він може легко "маскуватися" під метановий лід і бути пропущеним вченими. Інструмент LEISA показав всі можливі види льоду, які покривають поверхню Плутону.
Нові дані показують, що водним льодом покрита набагато більша частина поверхні Плутону, ніж вважалося раніше. Разом з тим, як зазначають дослідники, навіть більш чутливий інструмент відзначає практично повну його відсутність на регіоні Плутона, який отримав назву "плато Супутник".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?