Стало відомо про новий вид кібератак хакерів BlackEnergy
Категорія
Технології
Дата публікації

Стало відомо про новий вид кібератак хакерів BlackEnergy

Стало відомо про новий вид кібератак хакерів BlackEnergy
Джерело:  podrobnosti.ua

Kaspersky Lab зафіксувала раніше невідомий спосіб атак російського кіберугруповання BlackEnergy - з використанням Word-документів, повідомляє  ONLINE.UA, посилаючись на  Подробности.
Про це повідомили в прес-службі АТ "Лабораторія Касперського", пишуть «Подробности».
«Експерти виявили фішингову розсилку, яка використовувалася в атаках на один з українських телеканалів... Раніше BlackEnergy атакувала великі підприємства в Україні з використанням Excel і PowerPoint документів. Ми припускали, що справа дійде і до Word, і наші підозри виправдалися", - зазначив керівник глобального центру досліджень та аналізу загроз Kaspersky Lab Костін Райю.
Читайте також: Російські хакери намагалися атакувати "Бориспіль"
Нагадаємо: з середини 2015 року угруповання активно поширює фішингові листи з шкідливими Excel-вкладеннями, які заражають комп'ютери макроси, а в січні 2016 року Kaspersky Lab вперше виявила, що BlackEnergy також використовує для цих цілей шкідливі вкладення Word.
Читайте також: Українські обленерго атакували вірусом BlackEnergy – США
Отримуючи такий документ, користувач бачить повідомлення про необхідність підключити макрос для перегляду вмісту. Виконання цієї рекомендації призводить до запуску в системі "трояна" BlackEnergy.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?