Парламент пропонує заборонити використання прапора України в рекламі
Категорія
Політика
Дата публікації

Парламент пропонує заборонити використання прапора України в рекламі

Парламент пропонує заборонити використання прапора України в рекламі
Джерело:  УНН

Верховна Рада узяла за основу проект закону про Державний прапор України. За відповідне рішення проголосували 228 народних обранців, передає ONLINE.UA з посиланням на УНН.
Законопроект, серед іншого, встановлює, що громадяни України, іноземці та особи без громадянства, які перебувають на території України, мають право встановлювати Державний прапор України в житлових будинках, біля них і на них, в нежитлових (адміністративних) будівлях, біля них і на них, у транспортних засобах і на них.
Проектом закону пропонується, що Державний прапор з дотриманням вимог цього закону може використовуватися під час проведення офіційних та урочистих заходів підприємствами, установами, організаціями незалежно від форми власності, політичними партіями, професійними спілками та громадськими об'єднаннями і фізичними особами з дотриманням вимог цього закону.
У проекті закону також встановлюються гарантії правового захисту Державного прапора України. Відповідно до законопроекту, не допускається використання зображення Державного прапора України чи його імітація в рекламі. Також забороняється використання Державного прапора України не за призначенням або в спосіб, що виражає неповажне ставлення до нього, розміщувати на ньому будь-які предмети, написи або зображення, якщо при цьому проявляється неповага до державного символу.
Нагадаємо, Верховна Рада в першому читанні схвалила зміни до Конституції України в частині правосуддя.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?