Іран повинен виплатити Туреччині близько $1 млрд компенсації за газ
Категорія
Економіка
Дата публікації

Іран повинен виплатити Туреччині близько $1 млрд компенсації за газ

Іран повинен виплатити Туреччині близько $1 млрд компенсації за газ

Міжнародний арбітражний суд зобов'язав Іран на 10-15% знизити ціни за газ, експортований в Туреччину в період з 2011 по 2015 рік, передає ONLINE.UA з посиланням на УНІАН.
Крім того, Іран повинен буде виплатити Туреччини близько $1 мільярда в якості компенсації за те, що у вказаний період завищував ціни на експортований газ. Про це повідомив заступник глави міністерства нафти Ірану Хамід Реза Аракі.
"Постанова суду остаточна, але точна сума, яку Іран повинен виплатити, ще не визначена", - заявив заступник голови міністра, додавши, що компенсація становитиме близько $1 мільярда, а питання про способи виплати компенсації сторони обговорюватимуть пізніше.
Іран і Туреччина намагалися вирішити питання про знижки на газ в двосторонньому порядку, проте прийти до будь-якої угоди не вдалося. Туреччина звернулася до Міжнародного арбітражного суду в 2012 році з вимогою переглянути ціни на імпортований з Ірану газ.
Іран постачає свій газ до Туреччини з 2001 року і є другим за обсягом після РФ постачальником блакитного палива в цю країну, поставляючи на рік 10 мільярдів кубометрів газу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?