2 лютого в Україні та світі: головні новини дня
Категорія
Світ
Дата публікації

2 лютого в Україні та світі: головні новини дня

2 лютого в Україні та світі: головні новини дня
Джерело:  online.ua

Підбиваючи підсумки дня, редакція ONLINE.UA підготувала огляд найважливіших новин, які обговорювалися в Україні та світі 2-го лютого.

Україна

1. Голова Представництва ЄС в Україні Ян Томбінські

повідомив

, що Кіпр передав ратифікаційні документи щодо Угоди про асоціацію України та ЄС до Ради Євросоюзу.


2. Штаб АТО

заявляє

, що СММ ОБСЄ ніяк не реагує на повідомлення про обстріл з боку бойовиків, чим розділяє відповідальність за посилення конфлікту на Донбасі.


3. Згідно звіту Кабінету міністрів, Україна

зберегла

лідерство на світовому ринку зерна і

зменшила

поставки вугілля та газу з РФ.


4. Виступаючи перед студентами та викладачами Національного Авіаційного Університету в Києві, представник Представництва ЄС в Україні Ян Томбінські повідомив, що в ЄС немає впевненості, що Україна буде виконувати свої зобов'язання, які стосуються безвізового режиму.



5. Володимир Гройсман відткрив 4-у серію 8-го скликання українського парламенту, яка повинна працювати до 22 липня поточного року.

Світ

1. У міністерстві оборони Польщі

повідомили

, що на цьому тижні буде відновлена ​​робота комісії з розслідування причин авіакатастрофи Ту-154М в 2010 році під Смоленськом, в якій загинув президент Польщі Лех Качиньський.


2. У штаті Айова, США,

пройшов

перший тур президентського голосування, за результатами якого від Республіканської партії переміг Тед Крус, а в нелегкій гонці від Демократів перемогу здобула Гілларі Клінтон.


3. Сильний снігопад

порушив

роботу громадського транспорту в Китаї, залишивши в скрутному становищі десятки тисяч людей на залізничній станції міста Гуанчжоу на півдні країни.


4. Французький телеканал Canal+

представив

антиукраїнський фільм про Революцію Гідності під назвою «Україна, маски революції», незважаючи на вимогу Києва скасувати показ.


5. ЮНІСЕФ

просит

ь $9 млн для своїх програм у Північній і Південній Америці, щоб приборкати поширення вірусу Зіка і зменшити його вплив на дітей та їх сім'ї в регіоні.


Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?