В ОБСЄ зафіксували використання бойовиками забороненої зброї в Зайцевому
Категорія
Політика
Дата публікації

В ОБСЄ зафіксували використання бойовиками забороненої зброї в Зайцевому

В ОБСЄ зафіксували використання бойовиками забороненої зброї в Зайцевому

У спеціальній моніторинговій місії ОБСЄ в Україні відповіли на звинувачення штабу АТО в бездіяльності і відповідальності за обстріли селища Зайцеве в Донецькій області, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Deutsche Welle.
"Місія стурбована подіями в Зайцевому. В останню суботу (30 січня), відзначимо, один з наших патрулів у підконтрольній ДНР Горлівці почув 46 вибухів за півгодини, а також близько 160 черг з великокаліберного кулемета, які прозвучали з боку Зайцевого", - повідомили в представництві місії у вівторок, 2 лютого.
За словами заступника глави СММ ОБСЄ Олександра Хуга, представники місії щодня спостерігають за ситуацією поблизу населеного пункту Зайцеве в Донецькій області та доповідають про зафіксовані обстріли, в тому числі і з важкого озброєння, у своїх звітах. Зокрема, інформація про постріли в Зайцевому увійшла в звіт за 1 лютого.
У місії також зазначили, що в їх завдання входить збір інформації та звітності про ситуацію з безпекою, а також встановлення фактів щодо окремих випадків. Представники місії підкреслюють, що продовжують виконувати свою роботу, в тому числі і в Зайцевому.
За словами Хуга, патруль ОБСЄ зафіксував у Зайцевому воронки від снарядів діаметром 120 мм, що свідчить про використання забороненої Мінськими домовленостями зброї.
"Учора наш патруль був у Зайцевому на території, контрольованій урядом. Наш патруль перевірив і зробив оцінку 3-х свіжих воронок. За оцінками спостерігачів місії, воронки були викликані 120-мм мінометним вогнем, який виходив з південного напрямку. І ця інформація буде частиною сьогоднішнього звіту. Місія відправляє 75 патрулів щодня", - розповів заступник голови ОБСЄ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?