Yahoo повідомила про радикальне скорочення штату і продаж продуктових лінійок
Категорія
Економіка
Дата публікації

Yahoo повідомила про радикальне скорочення штату і продаж продуктових лінійок

Yahoo повідомила про радикальне скорочення штату і продаж продуктових лінійок
Джерело:  BBC

Американська інтернет-компанія Yahoo оголосила про скорочення своєї робочої сили на 15%, у зв'язку з "агресивним стратегічним планом" компанії по поверненню до прибутковості, передає ONLINE.UA з посиланням на  BBC News.
Звістка про те, що кількість робочих місць в компанії скоротиться до 9000 співробітників до кінця 2016 року, прийшла після того, як Yahoo повідомила про втрату $4,3 млрд за рік.
Виконавчий директор Марісса Майєр повідомила, що був розроблений «рішучий план, що закликає до сміливих змін у продуктах і в ресурсах». Вона додала, що цей план «різко скрасить наше майбутнє і поліпшить нашу конкурентоспроможність і привабливість для користувачів, рекламодавців і партнерів».
Різкі скорочення є останньою частиною спроби Майер розвернутися в неспокійній інтернет-компанії, яка бореться за конкуренцію з такими гігантами як Facebook і Google. Інвестори ж тиснуть на Майер, щоб вона покинула свій пост.
Yahoo планує продати деякі зі своїх виробничих ліній, наприклад, Yahoo TV і Yahoo Games, щоб зосередитися на пошуковому ресурсі, електронній пошті і блозі в Tumblr.
Компанія також закриває офіси в Дубаї, Мехіко, Буенос-Айресі, Мадриді та Мілані.
Все це повинно привести до "скромному та прискорення росту в 2017 році і 2018 році", вважає Yahoo. Вона оцінила, що тільки урізання продуктової лінійки може згенерувати близько $1 млрд.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?