Парламент не ратифікував угоду про статус Представництва НАТО в Україні
Категорія
Політика
Дата публікації

Парламент не ратифікував угоду про статус Представництва НАТО в Україні

Парламент не ратифікував угоду про статус Представництва НАТО в Україні

Верховна Рада України не змогла ратифікувати угоду між урядом України та Північноатлантичним альянсом про статус Представництва НАТО в Україні, передає ONLINE.UA з посиланням на Європейську правду.
Під час першого сигнального голосування за відповідний закон проголосували 199 депутатів, під час другого - 201 народний обранець.
Перший заступник спікера парламенту Андрій Парубій закликав усі партії обговорити питання дисципліни на своїх засіданнях і пообіцяв повернутися до голосування за цей документ.
Представляючи законопроект з трибуни Верховної Ради, міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що "це буде фактично посольство НАТО в Україні".
"Це представництво буде фактично повноцінним посольством... Персонал користуватиметься всіма привілеями Віденської конвенції. Через це представництво координуватимуться всі проекти, які зараз відбуваються у сфері нашої взаємодії з НАТО", - зазначив глава МЗС.
За його словами, створення представництва "не є технічним моментом, це дуже важливий момент, який дозволить нам отримати нову динаміку у взаємодії з Альянсом".
Угода була підписана 22 вересня 2015 року. Вона передбачає створення Представництва НАТО в Україні, яке складається з офісу зв'язку НАТО та центру інформації та документації НАТО.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?