ООН закликає забезпечити свободу пересування цивільних осіб
Категорія
Політика
Дата публікації

ООН закликає забезпечити свободу пересування цивільних осіб

ООН закликає забезпечити свободу пересування цивільних осіб
Джерело:  ООН

Гуманітарні організації, які працюють в Україні, висловлюють стурбованість ситуацією тисяч цивільних осіб, які щодня стикаються з труднощами в перетині лінії фронту, передає ONLINE.UA з посиланням на прес-службу ООН.
Це громадяни України, в основному, літні люди та представники уразливих груп населення, які змушені годинами чекати в черзі на холоді, щоб отримати доступ до медикаментів і продуктів харчування, заощаджень і пенсій або щоб просто побачити своїх родичів. Обмеження також стосуються людей, що живуть на підконтрольних уряду територіях поблизу лінії фронту.
«Закриття контрольно-пропускних пунктів має безпосередній вплив на життя людей, збільшуючи труднощі і гуманітарні потреби. У разі загострення конфлікту цивільні особи можуть опинитися в небезпечних районах, залишившись один на один з насильством, ризиком вибуху мін та боєприпасів. Ми закликаємо уряд не закривати контрольно-пропускні пункти», - сказав координатор з гуманітарних питань в Україні Ніл Уокер.
«Ми закликаємо всі сторони припинити вогонь, дотримуватися норм міжнародного гуманітарного права та забезпечити захист цивільного населення від небезпек, що виникають в результаті військових операцій. Свобода пересування цивільних осіб надзвичайно важлива, як і доступ усіх гуманітарних працівників до людей, які потребують їхньої допомоги», - сказала Барбара Манзі, голова Управління ООН з координації гуманітарних питань в Україні.
Нагадаємо, в цілях безпеки КПП Зайцеве тимчасово закрили.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?