Авіаудари РФ в Сирії ускладнюють роботу гуманітарних організацій
Категорія
Світ
Дата публікації

Авіаудари РФ в Сирії ускладнюють роботу гуманітарних організацій

Авіаудари РФ в Сирії ускладнюють роботу гуманітарних організацій
Джерело:  The Independent

Російські повітряні удари в північній Сирії, які націлені на "все, що рухається", роблять ще більш небезпечними спроби досягти зневірених мирних мешканців, попередили працівники організацій, що займаються наданням допомоги жителям Сирії, повідомляє The Independent, передає ONLINE.UA.
РФ почала повітряні удари в кінці вересня, офіційно для боротьби з ІДІЛ, але більша частина їх дій спрямована проти бійців опозиції, удари по житлових районах, ринках і вантажівках з продовольством і медикаментами.
Рей Макграт, директор програми Корпуси Милосердя по Туреччині і північній Сирії, заявив, що його робота стала "принаймні на 50% більш небезпечною" через російське втручання.
Світові лідери повинні зустрітися в Лондоні на цьому тижні для переговорів про збір фінансової допомоги Сирії в розмірі $7 млрд, але Макграт заявив, що надавати допомогу нужденним стає все складніше.
Інший британський благодійний фонд сказав, що втручання РФ змусило його змінити свої методи доставки.
"Вони бомблять все, що рухається, - сказало джерело. - Нам потрібно було прийняти одну поставку з 17 вантажних автомобілів, але ми не могли знайти водіїв, які готові були піти на такий ризик. Тому нам довелося зробити 100 поставок в маленьких фургонах".
Макграт також попередив, що російські повітряні удари не тільки призводять до величезної кількості жертв, але і змушують людей бігти. Він сказав, що будуть далекосяжні наслідки для європейських лідерів, які намагаються зупинити відчайдушних біженців, що стікаються до їх берегів.
"Ця ситуація виходить з-під контролю. Світ блукає в цьому кошмарному сценарії, і здається, що ніхто не хоче або не може говорити про це, кинути виклик ролі росіян, - сказав він. - Ми допомагаємо людям вижити, щоб вони могли бути вбиті".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?