Фінляндія хоче "сортувати" мігрантів
Категорія
Політика
Дата публікації

Фінляндія хоче "сортувати" мігрантів

Фінляндія хоче "сортувати" мігрантів
Джерело:  Yle

Деякі положення міжнародних домовленостей щодо біженців стали не актуальні. Про це заявив президент Фінляндії Саулі Нііністьо, передає  ONLINE.UA, посилаючись на  Yle.


"Ми повинні обміркувати, чи будемо ми захищати європейські цінності та людей в біді, або будемо суворо дотримуватися міжнародних зобов'язань, не думаючи про наслідки", - заявив Нііністьо.


У своїй промові Нііністьо також зазначив, що кожен, хто вимовляє слово «asylym», тобто притулок, потрапляє в Європу та Фінляндію.


"Це слово як би дає суб'єктивне право перетнути кордон", - додав він.


Крім цього, президент Фінляндії підкреслив, що Європа скоро не витримає некерований потік іммігрантів.


"Перевищення наших ресурсів обвалить нашу систему цінностей. Вийде так, що прагнення до кращого обернеться гірше для всіх", - заявив він.


Нііністьо помітив, що майже всі спроби обмежити міграцію були розкритиковані за невідповідність міжнародним законам. Незважаючи на це, виходить так, що неможливо зробити те, що необхідно зробити.


"Ми не можемо зараз допомагати тим, хто шукає кращого життя або відчуває, що їхнє майбутнє на батьківщині буде важким ... Тільки тим людям, які знаходяться в біді або стали жертвами гонінь, необхідно допомагати", - підкреслив він.


Раніше повідомлялося, Фінляндія  депортує  біженців та посилює  кордон  з РФ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?