Тепла погода не призводить до раннього сходу озимих
Категорія
Культура
Дата публікації

Тепла погода не призводить до раннього сходу озимих

Тепла погода не призводить до раннього сходу озимих

Аномально тепла температура у лютому не призведе до раннього сходженню озимих, відповідно небезпека пошкодження посівів у разі подальшого різкого похолодання до мінусових температур виключається. Про це заявила начальник відділу агрометеорології Українського гідрометеорологічного центру Тетяна Адаменко, повідомляє  ONLINE.UA, посилаючись на  УНІАН.


«Навіть таке тепло не провокує розвиток посівів, тому що грунт холодний, в ньому є мерзлий прошарок. Незважаючи на те, що це аномальне тепло, для рослин цього тепла недостатньо. Дуже раннє відновлення вегетації загрожує ушкодженнями у разі подальшого похолодання. На сьогоднішній день загрози таких погодних умов я не бачу», - сказала Адаменко.


Тепла погода збережеться в Україні як мінімум до середини лютого.


«За прогнозом, до 12-14 лютого повернення морозів не буде», - сказала метеоролог, зазначивши, що середньодобова температура повітря зараз перевищує лютневу норму на 5-10 градусів.


Нагадаємо, Бабак Тимко не побачив на відкритому повітрі своєї тіні, що означає ранній прихід затяжної весни.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?