ВООЗ не обмежуватиме поїздки та торгівлю через вірус Зіка
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

ВООЗ не обмежуватиме поїздки та торгівлю через вірус Зіка

ВООЗ не обмежуватиме поїздки та торгівлю через вірус Зіка

Всесвітня організація охорони здоров'я не стане рекомендувати обмеження поїздок або торгівлі через вірус Зіка. Про це заявила генеральний директор ВООЗ Маргарет Чен за підсумками засідання 1 лютого Комітету з надзвичайних ситуацій у зв'язку з вірусом Зіка, повідомляє  ONLINE.UA, посилаючись на прес-центр  ВООЗ.


"Комітет не знайшов медико-санітарних обгрунтувань для введення обмежень на поїздки або торгівлю з метою запобігання поширення вірусу Зіка", - йдеться у заяві.
Директор ВООЗ зазначила, що зареєстровані в Бразилії випадки мікроцефалії та інших неврологічних порушень являють собою надзвичайну ситуацію, мають міжнародне значення.

Міжнародне співтовариство повинне скоординувати свої дії для поліпшення епідемічного нагляду, виявлення інфекції та наслідків ураженості нею, а також прискорити розробку діагностичних засобів та вакцин від вірусу.
Найважливішими захисними заходами на сьогодні Комітет назвав боротьбу з популяціями комарів, які переносять цей вірус.
Нагадаємо, москітів почнуть стерилізувати  радіацією  для боротьби з вірусом Зіка.
Також раніше повідомлялися заходи профілактики  вірусу Зіка.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?