Facebook покращує алгоритм стрічки новин
Категорія
Технології
Дата публікації

Facebook покращує алгоритм стрічки новин

Facebook покращує алгоритм стрічки новин
Джерело:  mashable.com

Стрічка новин Facebook незабаром буде оновлена. Зміни торкнуться появи постів в топ стрічки, повідомляє  ONLINE.UA, посилаючись на  Mashable.


Для того щоб зрозуміти, що цікавить користувача Facebook, компанія опитала тисячі людей: юзери оцінювали вміст своєї новинної стрічки, ставлячи оцінки від одного до п'яти кожного посту залежно від інтересу до нього.


На основі цього компанія вивела два фактори, які і будуть враховуватися при ранжуванні стрічки новин: які пости користувачі охочіше хочуть прокоментувати, лайкнути, клікнути або поділитися і які публікації вони бажають бачити в першу чергу.


Зміни в першу чергу відчують на собі не звичайні користувачі, а власники офіційних сторінок і виробники вірусного контенту: компанія попереджає, що деякі з них можуть помітити зниження трафіку своїх постів після нововведення. За словами представників Facebook, щоб уникнути цього, власникам таких сторінок слід перестати закликати користувачів що-небудь зробити з публікацією (наприклад, лайкнути).


На даний момент алгоритми Facebook при побудові новинної стрічки ставлять в пріоритет пости найближчих друзів і найбільш цікаві для користувача сторінки, які можна вказати у налаштуваннях. Як повідомила компанія, можливість вручну вибирати друзів, чиї оновлення будуть з'являтися в першу чергу, збережеться.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?