Ассанж заявив про готовність здатися британської поліції
Категорія
Світ
Дата публікації

Ассанж заявив про готовність здатися британської поліції

Ассанж заявив про готовність здатися британської поліції
Джерело:  BBC

Австралійскій інтернет-журналіст і засновник WikiLeaks Джуліан Ассанж заявив, що покине посольство Еквадору в Лондоні і здасться поліції, якщо комісія ООН відхилить його скаргу проти Брітаніі, передає  ONLINE.UA  з посиланням на  ВВС.

У п'ятницю, 5 лютого, в Женеві робоча група ООН з незаконного позбавлення волі оголосить своє рішення у справі Ассанжа.

"Якщо ООН оголосить завтра, що я програв свою справу проти Великобританії та Швеції, я вийду з посольства в полудень у п'ятницю, щоб здатися британської поліції, так як серйозної перспективи для подальшого оскарження немає", - повідомив засновник WikiLeaks.

Джуліан Ассанж на своєму сайті WikiLeaks в великих обсягах оприлюднив надсекретні матеріали про шпигунських скандалів, корупції у вищих ешелонах влади, військових злочинах і таємниці дипломатії ряду держав.

У червні 2012 року, намагаючись уникнути екстрадиції до Швеції, 44-річний Ассанж попросив притулку в посольстві Еквадору в Великобританії. У вересні 2014 роки австралієць подав скаргу в ООН, стверджуючи, що його ув'язнення в посольстві, яке лише нещодавно перестало охоронятися британською поліцією, незаконне.

Раніше повідомлялося, що Ассанж  попросив  у Франції політичного притулку, проте він отримав відмову на підставі того, що «його життя знаходиться у небезпеці».

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?