США, Німеччина та Великобританія виділили більше $ 5 млрд на допомогу Сирії
Категорія
Світ
Дата публікації

США, Німеччина та Великобританія виділили більше $ 5 млрд на допомогу Сирії

США, Німеччина та Великобританія виділили більше $ 5 млрд на допомогу Сирії

Канцлер Німеччини Ангела Меркель у четвер пообіцяла 2,3 млрд євро ($2,6 млрд) гуманітарної допомоги для Сирії до 2018, в тому числі 1,1 млрд євро в цьому році, в той час як її країна відіграє лідируючу роль у боротьбі з масовим припливом біженців , повідомляє  ONLINE.UA  з посиланням на  DW.

Зобов'язання було зроблене на відкритті міжнародної конференції донорів у Лондоні, де ООН координує заклик десятків організацій зібрати 8,1 млрд євро ($9 млрд) для регіональних органів влади у відповідь на гуманітарну катастрофу в Сирії.

Великобританія також зобов'язалася виділити гроші в розмірі 1,6 млрд євро ($1,75 млрд) нової допомоги до 2020 року, в той час як Сполучені Штати зобов'язалися виділити ще 800 млн євро ($900 млн) . В результаті, загальний внесок склав 4,6 млрд євро ($ 5,1 млрд) протягом п'яти років.

ООН і благодійні організації сподіваються, що цілі фінансування будуть досягнуті і зобов'язання фактично будуть реалізовані до четверга.

Міністр розвитку Німеччини Герд Мюллер сказав в інтерв'ю DW, що конференція в Лондоні повинна стати сильним сигналом з боку міжнародного співтовариства, що кризу біженців необхідно вирішувати локально.

"Маючи 10 мільярдів євро ми можемо стабілізувати весь регіон і подати сигнал біженцям: ви можете залишитися там, ми створюємо нові можливості", - сказав він в середу.

Німеччина прийняла понад один мільйон мігрантів в 2015 році - майже половина з них із Сирії - і ще більше  очікується  в цьому році, і їх  утримання  може обійтися країні в 50 млрд євро.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?