Більше половини українців хочуть зміни уряду - опитування
Категорія
Політика
Дата публікації

Більше половини українців хочуть зміни уряду - опитування

Більше половини українців хочуть зміни уряду - опитування
Джерело:  online.ua

Останнім часом в Україні все частіше говорять про необхідність зміни уряду. Зокрема, фракція Блок Петра Порошенка провела засідання, в ході якого було затверджено список кандидатів на посади міністрів в оновлений Кабмін.
Крім того, лідер фракції БПП Юрій Луценко заявив, що фракція не голосуватиме за відставку міністра економічного розвитку і торгівлі Айвараса Абромавічуса до відставки Кабінету міністрів.
Глава фракції Самопоміч Олег Березюк в свою чергу повідомив, що спікер парламенту 4 лютого збере раду коаліції для обговорення можливого розпуску уряду, обрання прем'єра і формування нового уряду.
Глава Кабінету міністрів Арсеній Яценюк вважає, що наразі відставка уряду і міністрів буде втечею з поля бою. За його словами, проти уряду ведеться компанія по дискредитації, спрямована на перерозподіл потоків і захоплення влади.
Посол США Джефрі Пайєтт не поділяє ідеї зміни уряду. Зокрема, він заявив, що такий крок буде величезною помилкою, і "буде підживлювати зусилля Кремля, невірно представить Україну як демократію, яка приходить в занепад, а не формується".
Посли країн «Великої сімки» та ЄС також наголосили на важливості збереження єдності української влади в складних обставинах російської агресії, в яких сьогодні перебуває Україна.
Редакція ONLINE.UA поцікавилася у жителів України, якої вони думки про можливу відставку уряду і чи варто йти на такий крок зараз.




Згідно з результатами опитування, 74% українців вважають за необхідне перезапуск Кабінету міністрів. Як видно з опитування, найменше довіряють нинішньому уряду на заході і півдні країни (90% і 85% відповідно).


Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?