Джуліана Ассанжа повинні звільнити і виплатити йому компенсацію - ООН
Категорія
Культура
Дата публікації

Джуліана Ассанжа повинні звільнити і виплатити йому компенсацію - ООН

Джуліана Ассанжа повинні звільнити і виплатити йому компенсацію - ООН
Джерело:  BBC

П'ять незалежних експертів, які становлять робочу групу ООН з довільних затримань, зробили остаточний висновок, що затримання Джуліана Ассанжа "повинно бути закінчено, і його фізична недоторканність і свобода пересування має дотримуватися", повідомляє ONLINE.UA з посиланням на AP.
Ассанж повинен бути відпущений на свободу і йому має бути виплачено компенсацію за "позбавлення волі", сказала юридична Комісія ООН.
Шведські прокурори сказали, що це не буде мати «ніякого формального впливу» на їх рішення і поліція Великобританії заявила, що йому як і раніше загрожує арешт.
Засновник Wikileaks був підданий "безперервним" і "різним формам позбавлення волі", сказано у висновку комісії, коли його помістили в лондонську в'язницю в 2010 році. З тих пір він перебував під «домашнім арештом, а потім під вартою в еквадорському посольстві».
Було також встановлено "відсутність працьовитості" у шведської прокуратури при проведенні перевірок, результатом чого стало тривале позбавлення волі Ассанжа.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?