IKEA втратила свій товарний знак в Індонезії
Категорія
Економіка
Дата публікації

IKEA втратила свій товарний знак в Індонезії

IKEA втратила свій товарний знак в Індонезії
Джерело:  Associated Press

Меблевий гігант IKEA, заснований в Швеції в 1943 році, програв легальну суперечку з питання торгової марки в Індонезії, де вищий суд країни погодився, що ім'я IKEA належить місцевій компанії, повідомляє AP, передає ONLINE.UA.
Індонезійська компанія PT Ratania Khatulistiwa, яка виготовляє меблі з ротангу, зареєструвала торгову марку IKEA в грудні 2013 року. Це абревіатура з індонезійських слів Intan Khatulistiwa Esa Abadi, які відносяться до плетеної промисловості.
Рішення Верховного Суду було прийнято в травні минулого року, але стало відомо тільки в четвер, 4 лютого, після того як суд публікував інформацію в інтернеті. Суд виніс рішення у вересні 2014-го, що товарний знак належав Ratania і постановив, що IKEA має припинити використання свого імені, яке є абревіатурою її засновника Інгвара Кампрада (Ingvar Kamprad) і ферми Elmtaryd в селі Agunnaryd, де він виріс. IKEA звернулася до Верховного суду в минулому році.
У постанові говориться, що IKEA, яка зареєструвала свій товарний знак в Індонезії в 2010 році, не використовувала його активно протягом трьох років поспіль в комерційних цілях, і тому воно може бути видалено відповідно до законодавства про товарні знаки Індонезії.
Єдиний магазин IKEA в Індонезії відкрився недалеко від столиці Джакарти в кінці 2014 року. По всьому світу вони запускаються за франчайзинговою системою. З початку 1980-х років Група IKEA була власністю фонду, зареєстрованого в Нідерландах.
Нагадаємо, в листопаді минулого року директор департаменту торговельної нерухомості Colliers International в Україні Ігор Заболоцький повідомив, що IKEA не планує виходити на український ринок.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?