В ООН закликають переглянути обмеження на аборти в зв'язку з вірусом Зіка
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

В ООН закликають переглянути обмеження на аборти в зв'язку з вірусом Зіка

В ООН закликають переглянути обмеження на аборти в зв'язку з вірусом Зіка
Джерело:  NV

В ООН вважають, що контроль над поширенням вірусу Зіка є серйозною проблемою для урядів Латинської Америки, передає ONLINE.UA з посиланням на Новое Время.
У зв'язку з поширенням вірусу верховний комісар ООН з прав людини Зейд Раад аль Хуссейн вважає за необхідне зняти обмеження на аборти.
"У той же час, рекомендація деяких урядів жінкам відкласти вагітність ігнорує той факт, що багато дівчат і жінок не можуть контролювати, коли вони завагітніють, особливо в місцях, де поширене сексуальне насильство", - сказав він.
У країнах, де поширений вірус Зіка, діють закони, які обмежують репродуктивні права жінок. Комісар ООН зазначив, що послуги з репродуктивного здоров'я включають контрацепцію, в тому числі екстрену контрацепцію, охорону здоров'я матерів та безпечні аборти в рамках закону.
"Закони та політика, які обмежують її (жінки) доступ до цих послуг, повинні бути терміново переглянуті відповідно до зобов'язань в галузі прав людини в цілях забезпечення права на здоров'я для всіх на практиці", - підкреслив Зейд.
Раніше стало відомо, що в Європі зафіксовано перший випадок вірусу Зіка у вагітної жінки.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?