Запаси дефіцитного вугілля в Україні скоротилися
Категорія
Економіка
Дата публікації

Запаси дефіцитного вугілля в Україні скоротилися

Запаси дефіцитного вугілля в Україні скоротилися

Запаси дефіцитної антрацитовой марки вугілля на складах українських теплоелектростанцій з 1 по 5 лютого скоротилися на 1,3% - до 861,3 тис т з 872,6 тис т, повідомляє  ONLINE.UA, посилаючись на  УНІАН.
Згідно з повідомленням, запаси вугілля усіх марок на складах ТЕС за вказаний період скоротилися до 2,185 млн т з 2,205 млн т.
Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк 27 листопада 2015 року назвав недостатніми наявні запаси вугілля в Україні та зажадав від профільних чиновників надати план чітких заходів щодо забезпечення стабільної роботи енергосистеми країни в умовах дефіциту палива.
Резервним джерелом поставок був обраний антрацитове вугілля з Південно-Африканської Республіки, який Україна закуповувала у 2015 році. У поточному опалювальному сезоні перший балкер BULK CHINA з вугіллям з ПАР в обсязі 168 тис т прибув у морпорт Південний 5 грудня.
За словами міністра енергетики та вугільної промисловості Володимира Демчишина, держкомпанія Центренерго закупила першу партію південноафриканського вугілля за ціною $57 за тонну.


Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?