Facebook сумнівається у "теорії шести рукостискань"
Категорія
Технології
Дата публікації

Facebook сумнівається у "теорії шести рукостискань"

Facebook сумнівається у "теорії шести рукостискань"

Facebook провів дослідження, яке ставить під сумнів "теорію шести рукостискань", повідомляє  ONLINE.UA, посилаючись на блог  Facebook.


Відповідно до теорії, будь-які дві людини на Землі розділені в середньому лише п'ятьма рівнями спільних знайомих (або, інакше, шістьма рівнями зв'язків). У 1960-ті роки цю гіпотезу висунув американський психолог Стенлі Мілгрем, грунтуючись на результатах декількох експериментів.


Але у Facebook вважають, що завдяки соціальним мережам світ став ще «тіснішим». З'ясувалося, що свідчення двох чоловіків, авторизованих у Facebook, поділяють в середньому 3,57 «рукостискань» (рівня зв'язків).


Facebook проаналізував мільярди зв'язків між своїми користувачами, число яких становить 1,6 млрд (приблизно чверть населення планети).


При цьому в дослідженні наголошується, що у 2011, коли в Facebook було зареєстровано менше людей, двох осіб розділяло в середньому 3,74 «рукостискань». У 2008 році цей показник дорівнював 4,28.


Нагадаємо, що існує прихована функція в Messenger і особистих повідомленнях Facebook, яка дозволяє грати у шахи  між собою.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?