Міністра оборони Сербії відправили у відставку через сексистський жарт
Категорія
Світ
Дата публікації

Міністра оборони Сербії відправили у відставку через сексистський жарт

Міністра оборони Сербії відправили у відставку через сексистський жарт

Сербський парламент, 5 лютого, проголосував за звільнення міністра оборони Братислава Гашіча через його ремарки на адресу журналістки. Критики уряду розцінили його вчинок як брак поваги до СМІ, повідомляє  ONLINE.UA, посилаючись на  DW.
У грудні минулого року Гашіч під час спілкування з пресою зауважив, що журналістка стала на коліно, щоб не закривати міністра в кадрі операторам з телебачення, і сказав: "Мені подобаються журналістки, які так швидко стають на коліна".
Тоді ЗМІ і політики засудили коментар міністра оборони, а друг і соратник Гашіча, прем'єр-міністр Олександр Вучич пообіцяв його звільнити. "Прошу вашої підтримки в цьому рішенні, тому що ввічливість, гідність і повага - це те, що ми повинні проявляти до інших", - сказав він у зверненні до парламенту перед голосуванням за звільнення Гашіча. 195 із 250 депутатів проголосували за відставку міністра оборони.
Рішення прийнято перед достроковими парламентськими виборами, які пройдуть у кінці квітня або на початку травня. До того тимчасово керувати військовим відомством буде міністр фінансів Душан Вуйович.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?