Україна запропонувала Молдові і Румунії переходити до об'єднання
Категорія
Політика
Дата публікації

Україна запропонувала Молдові і Румунії переходити до об'єднання

Україна запропонувала Молдові і Румунії переходити до об'єднання
Джерело:  Укрінформ

Новий проект створення Міжнародної економічної зони «Рені-Джурджулешти-Галац» дає можливість Україні, Молдові та Румунії перейти від конкуренції до об'єднання потенціалу портів. Про це повідомляє ONLINE.UA, посилаючись на Укрінформ.
«Основна ідея реалізації проекту створення Міжнародної економічної зони «Рені-Джурджулешти-Галац» - перехід від конкуренції до об'єднання потенціалу портів трьох країн. Це буде сприяти не тільки відновленню обсягів перевезень по Дунаю, а й соціально-економічному відродженню відповідних регіонів України, Молдови і Румунії», - зазначив Надзвичайний і Повноважний Посол України в Молдові Іван Гнатишин під час «круглого столу».
За його словами, настав час повернутися до тристороннього формату економічного співробітництва між Україною, Молдовою та Румунією.
Посол підкреслив також зацікавленість українських компаній в розширенні інвестицій в Молдову, в тому числі в промислові парки, створені на території країни, однак Україна очікує від молдовської сторони вдосконалення законодавчої бази і відповідного ставлення до іноземного інвестора.
Напередодні в Кишиневі пройшов молдавсько-український бізнес-форум, організований Торгово-промисловими палатами України і Молдови за сприяння дипломатичних представництв двох країн.
Раніше повідомлялося, що Україна, Молдова і Румунія обговорили проект залізничної лінії «Київ - Кишинів - Бухарест».

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?