У Сирії розбивають нові табори для 35 тисяч біженців
Категорія
Світ
Дата публікації

У Сирії розбивають нові табори для 35 тисяч біженців

У Сирії розбивають нові табори для 35 тисяч біженців
Джерело:  BBC

Турецькі співробітники гуманітарної допомоги встановлюють свої намети і роздають продовольство для тисяч нових сирійських біженців, яких тримають на кордоні на в'їзд до Туреччини, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на BBC News.
Близько 35 тисяч осіб, рятуючись від наступу сирійського уряду, покинули район Алеппо минулого тижня, намагаючись прорватися в прикордонний район Туреччини Кіліс. Туреччина ж закрила кордон для більшості з них, незважаючи на заклики лідерів ЄС пустити їх, оскільки країна вже дає притулок понад 2,5 млн біженців від війни в Сирії.
Багато сирійців в пошуках притулку попрямували до ЄС, склавши найбільший відсоток серед понад одного мільйона біженців та інших мігрантів, які незаконно в'їхали в країну в минулому році, в основному по морю з Туреччини.
Туреччина намагається балансувати між наданням притулку тим, хто рятувався від війни в Сирії, і скороченням числа біженців, що прямують до Європи.
"Туреччина досягла своєї місткості приймати біженців, - сказав віце-прем'єр країни, - але ми все ще їх приймаємо".
ЄС же дає суперечливі сигнали, в один день закликаючи відкрити кордони для тих, хто рятується від переслідувань, а на наступний висловлюючи розчарування, що Туреччина робить недостатньо, щоб зупинити потік біженців до Європи.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?