Удову лідера угрупування ІДІЛ судитимуть за смерть заручниці
Категорія
Світ
Дата публікації

Удову лідера угрупування ІДІЛ судитимуть за смерть заручниці

Удову лідера угрупування ІДІЛ судитимуть за смерть заручниці
Джерело:  BBC

Удова колишнього керівника вищої ланки в угрупованні Ісламської Держави була звинувачена в змові в смерті американського заручника, повідомила влада США, передає ONLINE.UA з посиланням на BBC News.
Кейла Мюллер була викрадена в 2013 році під час її роботи в Алеппо гуманітарним працівником, і померла в минулому році. Прокурори кажуть, що Сайяф тримала Мюллер в заручниках, дозволяючи їй бути багаторазово згвалтованою главою Ісламської держави Абу Бакр аль-Багдаді.
Обвинувачена 25-річна Нісрін Асад Ібрагім Бахар, відома як Умм Сайяф, наразі перебуває в Іраку під вартою.
Чоловік Нісрін Бехар Абу Сайяф описаний в письмових свідченнях як міністр нафти і газу в ІДІЛ, який підпорядковується безпосередньо Багдаду. Абу Сайяф помер в травні минулого року.
Його вдова була передана іракській владі для судового переслідування.
У заяві міністерства юстиції США говориться, що вони підтримують звинувачення, але будуть "продовжувати домагатися справедливості для Кейли".
"Ми завжди будемо неустанні в зусиллях по виявленню та арешту тих, хто несе відповідальність за викрадення і вбивства американських громадян", - сказав помічник директора ФБР Пол Абат.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?