9 лютого в Україні і світі: головні новини дня
Категорія
Світ
Дата публікації

9 лютого в Україні і світі: головні новини дня

9 лютого в Україні і світі: головні новини дня
Джерело:  online.ua

Підбиваючи підсумки дня, редакція ONLINE.UA підготувала огляд найважливіших новин, які обговорювалися в Україні та світі 9-го лютого.


Україна

1. Президент України Петро Порошенко на цьому тижні внесе до Верховної Ради законопроекти щодо безвізового режиму Україна-ЄС, які узгодили з МВФ і ЄС, для голосування депутатами.
2. Міністерство фінансів України починає формувати проект державного бюджету на 2017 рік і процес 3-річного бюджетування.
3. Більше 30 офіцерів Управління спецоперацій Національного антикорупційного бюро склали присягу. Президент України Петро Порошенко заявив, що офіцерам НАБУ держава забезпечить гідну грошову винагороду.


4. В Україні мають намір оцінити потенційну небезпеку комах сімейства Aedes, які можуть переносити вірусу Зика.
5. Через загострення ситуації безпеки в Сирії Міністерством закордонних справ України було прийнято рішення про тимчасове переміщення персоналу українського посольства з Сирії до Лівану.


Світ


1. Північна Корея зробила кроки в напрямку створення міжконтинентальної системи балістичних ракет, яка могла б забезпечити паливо для ядерної зброї, і відновила роботу плутонієвого реактора.
2. Канада, яка заявила про припинення повітряних ударів по Ісламській державі до кінця лютого, збільшить свій внесок в гуманітарну допомогу в регіоні.


3. Глава розвідки США повідомив, що ісламські бойовики продовжують змову проти інтересів США за кордоном, а доморощені атаки представлятимуть найбільш істотну загрозу для американців з боку екстремістів.
4. Колишній мер Нью-Йорка, мільярдер Майкл Блумберг заявив, що розглядає можливість балотуватися на пост президента США.
5. Уряд Нідерландів буде змушений переглянути свою позицію по пакту встановлення більш тісних зв'язків ЄС з Україною, якщо більшість жителів країни на майбутньому референдумі з цього питання проголосують проти асоціації.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?