Україні потрібно підняти акциз на пиво та тютюн - МВФ
Категорія
Економіка
Дата публікації

Україні потрібно підняти акциз на пиво та тютюн - МВФ

Україні потрібно підняти акциз на пиво та тютюн - МВФ
Джерело:  МВФ

МВФ опублікував «Звіт про технічну допомогу: скорочення внесків до фондів соціального забезпечення та вдосконалення системи оподаткування корпорацій та малих підприємств", де повідомляється про те, що Україна, піднявши акциз на пиво та тютюн зможе додати кілька млн у свій бюджет. Про це повідомляє  ONLINE.UA, посилаючись на прес-службу  МВФ.


У звіті сказано, що, підвищивши акцизний податок на тютюн і пиво, Україна в 2016 році зможе додати до свого бюджету 28,7 млрд грн і 4,5 млрд грн відповідно.
Виходячи з розрахунків МВФ, завдяки підвищенню акцизу на тютюн на 40%, Україна зможе отримати у цьому році надходження в розмірі 28,7 млрд грн (1,3% ВВП), а завдяки підвищенню ставки акцизного податку на 100% на пиво надходження складуть 4,5 млрд грн (0,2% ВВП).
Нагадаємо, Мінфін погоджує з МВФ  стратегію розвитку  держбанків.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?