Людський мозок працює абсолютно по-різному в різні пори року
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Людський мозок працює абсолютно по-різному в різні пори року

Людський мозок працює абсолютно по-різному в різні пори року
Джерело:  Live Science

Вчені Бельгійського університету впевнені, що активність різних частин головного мозку у кожного з нас залежить від пори року. Взимку - наша увага слабшає, а короткочасна пам'ять працює відмінно восени, повідомляє  ONLINE.UA, посилаючись на  Live Science.


Дослідження, проведене вченими з Льєзьккого університету в Бельгії, виявило, що робота головного мозку людини змінюється в залежності від пори року. Автори роботи вивчили когнітивні функції мозку 28 бельгійців в різні пори року.


У кожному сезоні учасники експерименту проводили 4,5 дні в лабораторії, без доступу до зовнішнього світу. Також вони були позбавлені будь-яких сезонних сигналів, зокрема, денного світла. Дослідники сканували мозок реципієнтів в той час, коли ті виконували завдання, які перевіряють їх здатність: підтримувати увагу, зберігати, оновлювати і порівнювати інформацію в своїй пам'яті.


В результаті вчені прийшли до висновку, що продуктивність мозку не змінюється в різні сезони. Однак в різні пори року активується та чи інша частина мозку. Наприклад, та частина, яка відповідає за підтримання уваги, була найбільш активна в червні, ближче до літнього сонцестояння, і найменш активна в грудні, під час зимового сонцестояння. Короткочасна - «робоча» - пам'ять досягала свого піку восени і особливо слабшала під час весняного рівнодення.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?