Південна Корея зупинила роботу на спільному з КНДР комплексі
Категорія
Політика
Дата публікації

Південна Корея зупинила роботу на спільному з КНДР комплексі

Південна Корея зупинила роботу на спільному з КНДР комплексі
Джерело:  Associated Press

Південна Корея повідомила в середу, 10 лютого, що призупиняє операції на спільному промисловому підприємстві з Північною Кореєю, вперше за десятиліття експлуатації заводу, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на AP.
Таким чином Південна Корея відреагувала на запуск ракети дальнього радіусу дії Північною Кореєю в неділю, який інші країни вважають прикриттям для заборонених випробувань ракетних технологій.
Міністр об'єднання Південної Кореї сказав на прес-конференції, що призупинення операцій на промисловому комплексі в північнокорейському прикордонному місті Кесон утримає Північ від використання заробленої там валюти на розвиток ядерних і ракетних технологій. Підприємство, яке почало свою діяльність в 2005 році, дало Північній Кореї дохід в 616 млрд вон ($560 млн).
Уряд Південної Кореї надасть фінансову компенсацію компаніям, які працюють в комплексі, і почне в четвер забирати південнокорейців з території.
Парк є останнім великим проектом співробітництва між конкуруючими країнами. Об'єднання ініціативи, капіталу і технологій Південної Кореї з дешевою робочою силою КНДР було розцінено як спроба возз'єднання. У минулому році 124 південнокорейських компанії найняли 54 тисячі північнокорейських робітників для виробництва шкарпеток, наручних годинників та інших товарів.
Уряд і компанії Південної Кореї інвестували понад 1 трлн вон ($852 млн), щоб прокласти дороги і звести будівлі в зоні, яка розташована в закритому комплексі на околиці Кесона, третього за величиною міста в Північній Кореї.
Південнокорейські компанії в Кесоні вижили під час періодів напруженості, які привели до припинення інших міжкорейських проектів. Основне переривання роботи парку відбулося в 2013 році, коли Північна Корея забрала своїх працівників на знак протесту проти спільних воєнних навчань Південної Кореї зі Сполученими Штатами.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?