НАТО чекає схвалення для збільшення присутності в Східній Європі - Генсек
Категорія
Політика
Дата публікації

НАТО чекає схвалення для збільшення присутності в Східній Європі - Генсек

НАТО чекає схвалення для збільшення присутності в Східній Європі - Генсек
Джерело:  Associated Press

Міністри оборони країн НАТО повинні в середу схвалити плани для підвищення передової присутності альянсу в Східній Європі для утримання РФ і обговорити можливі дії, щоб зупиняти потік мігрантів в Європу, сказав генеральний секретар організації Йенс Столтенберг, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на AP.
"Сьогодні і завтра ми будемо приймати рішення, щоб зміцнити нашу оборону і політику стримування", - сказав Столтенберг після прибуття для початку дводенної наради.
Нарощування присутності НАТО в Польщі та інших країнах, близьких до РФ, "посилає чіткий сигнал", сказав Столтенберг і додав, що "НАТО буде реагувати як єдине ціле на будь-яку агресію проти будь-якого союзника".
У розглянуті заходи входить накопичення військової техніки, створення нової інфраструктури, і, за словами глави НАТО, більша "присутність багатонаціональних сил на передових рубежах".
Один із представників альянсу сказав, що міністри також обговорюватимуть пропозицію про створення багатонаціонального блоку під прапором альянсу, які можуть пересуватися від одного Східно-Європейського союзника до іншого, щоб забезпечити підвищене стримування. За його словами, блок може бути розміром близько 3 тисяч військовослужбовців.
Міністр оборони США Еш Картер і його колеги також планують обговорити, що інші країни можуть зробити для більш ефективного стримування РФ, у зв'язку з оголошенням адміністрації Обами, що він в чотири рази збільшить витрати на допомогу НАТО.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?