Уряд Туреччини звинуватив ООН в неефективності
Категорія
Світ
Дата публікації

Уряд Туреччини звинуватив ООН в неефективності

Уряд Туреччини звинуватив ООН в неефективності
Джерело:  Associated Press

Прем'єр-міністр Туреччини Ахмет Давутоглу накинувся на Організацію Об'єднаних Націй після її вимог, щоб країна відкрила свої кордони для десятків тисяч нових сирійських біженців, звинувативши організацію в нездатності зупинити російські вибухи, які привели до такого результату, з посиланням на AP повідомляє ONLINE.UA.
Давутоглу заявив у середу, 10 лютого, що вважає Раду безпеки ООН "дволикою" за такі вимоги до Туреччини, в той час як вони самі "і пальцем не поворухнули, щоб вирішити кризу в Сирії". Він також повідомив, що сирійські та російські військові операції були спробою витіснити людей, які не підтримують уряд президента Сирії Башара Асада.
Приймаючи біженців, які тікали з міста Алеппо, він зазначив, що Туреччина побічно сприятиме "етнічним чисткам".
Утім, Давутоглу підтвердив, що Туреччина планує допомагати новій хвилі біженців в таборах на сирійській стороні кордону.
Президент Туреччини Реджеп Ердоган також висловився з приводу вимог ООН, звинувативши її в неефективності в питаннях біженців і невмінні справлятися з кризою, як це робить Туреччина.
Ердоган також розкритикував США за невизнання сирійських курдів "терористами", кажучи, що відсутність у Вашингтона знань про угрупування, що діють в регіоні, призвела до кровопролиття.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?