Віце-прем'єру РФ відмовили у в'їзді до Чорногорії
Категорія
Світ
Дата публікації

Віце-прем'єру РФ відмовили у в'їзді до Чорногорії

Віце-прем'єру РФ відмовили у в'їзді до Чорногорії
Джерело:  Associated Press

Заступникові прем'єр-міністра Російської Федерації Дмитрові Рогозіну, так само, як ще 49 російським політикам і бізнесменам, був заборонений в'їзд до Чорногорії, на яку сильно тисне Кремль через її плани вступу до НАТО, заявила представник МЗС країни Гордана Йованович в четвер, 11 лютого, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на AP.
Чорногорія, традиційний союзник РФ, який зараз хоче вступити в ЄС і НАТО, застосувала західні санкції проти Москви через її роль в українській кризі.
Близький союзник президента РФ Володимира Путіна Рогозін недавно сказав, що Чорногорія «пошкодує» про вступ до західного військового альянсу, який в грудні видав формальне запрошення на членство.
Російські чиновники вважають вступ Чорногорії до НАТО ще однією західною провокацією і спробою альянсу наблизитися до російських кордонів. Вони закликають до проведення референдуму про приєднання до НАТО, розраховуючи на глибокі розбіжності в країні між проросійськими і прозахідними прихильниками.
Рогозін був запрошений до Чорногорії промосковськими партіями, що влаштовують антиурядові й антинатовські демонстрації, які іноді набувають насильницького характеру. Один з лідерів опозиції Мілан Кнежевич сказав, що Рогозін повинен ігнорувати заборону.
"Ми гарантуємо його безпеку, - сказав він щоденці Pobjeda. - Замість того, щоб протистояти агентам Ісламської держави в Чорногорії, влада погрожує заарештувати віце-прем'єра Росії, яка є єдиною, хто безкомпромісно бореться з цим глобальним терористичним утворенням".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?