Apple зробила замовлення на однокристальні системи A10 для смартфонів iPhone 7
Категорія
Технології
Дата публікації

Apple зробила замовлення на однокристальні системи A10 для смартфонів iPhone 7

Apple зробила замовлення на однокристальні системи A10 для смартфонів iPhone 7
Джерело:  itc.ua

Усі платформи Apple A10 для смартфонів iPhone 7 постачатиме компанія TSMC, масове виробництво яких приблизно почнеться в червні цього року, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ITC.ua.
Протистояння між TSMC і Samsung за основну частку замовлень на виробництво однокристальних платформ Apple триває вже не один рік. За приблизними оцінками, платформи нинішнього покоління Apple A9 випускаються TSMC і Samsung в рівних частках.
Компанія Apple завжди намагалася закуповувати основні компоненти у кількох виробників одночасно з метою зниження ризиків, тому інформація про перехід 100% замовлень на однокристальні системи Apple A10 до TSMC видається дуже сумнівною. З іншого боку, не можна повністю виключити ймовірність подібного розвитку подій.
Як повідомляється, TSMC вдалося здобути перемогу над Samsung не тільки завдяки своєму передовому 10-нм технологічному процесу, а й більш досконалим технологіям об'ємного компонування мікросхем, що забезпечують краще співвідношення продуктивності і енергоспоживання. До слова, перші тести смартфонів iPhone 6s показали, що чіпи A9, виготовлені TSMC, споживали менше енергії, ніж SoC виробництва Samsung. Пізніше Apple провела внутрішнє тестування і заявила, що різниця в продуктивності між варіантами A9 виробництва TSMC і Samsung була мінімальною і становила 2-3%.
На конференції минулого місяця TSMC заявила, що планує наростити обсяги виробництва мікросхем за нормами техпроцесу 10 нм в 2017 році, тоді як повільний старт випуску продукції за нормами техпроцесу 10 нм намічений на другу половину 2016 року.
Очікується, що iPhone 7 і 7 Plus, за традицією, будуть представлені у вересні, і, за останніми даними, наступне покоління смартфонів Apple повернеться до абсолютно пласкої задньої панелі без випираючої камери і пластикових смужок.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?