Загрози, які виходять від РФ, страшніше за ІДІЛ - Сорос
Категорія
Світ
Дата публікації

Загрози, які виходять від РФ, страшніше за ІДІЛ - Сорос

Загрози, які виходять від РФ, страшніше за ІДІЛ - Сорос

У 2017 році режиму президента РФ Володимира Путіна загрожує банкрутство. Про це написав у своїй колонці для Project syndicate американський фінансист Джордж Сорос, передає ONLINE.UA з посиланням на Українську правду.
"Рейтинги Путіна, які залишаються високими, мають основу в договорі з суспільством, що вимагає від уряду надати фінансову стабільність і повільне, але неухильне зростання рівня життя. Західні санкції, в поєднанні з різким зниженням цін на нафту, не дозволяють уряду дотриматися жодної з цих обіцянок", - вважає фінансист.
Сорос зазначив, що єдиний спосіб уникнути краху режиму Путіна - це забезпечити колапс Євросоюзу.
"Справа в тому, що путінська Росія і ЄС беруть участь в перегонах із часом: питання в тому, хто з них впаде першим... Найбільш ефективний спосіб уникнути колапсу для путінського режиму - це забезпечити передчасний колапс ЄС. Євросоюз, який тріщить по швах, не буде в змозі підтримувати санкції, накладені на Росію після її вторгнення в Україну. Навпаки, Путін зможе отримати значні економічні вигоди від поділу Європи і користуватися зв'язками, які він ретельно пропрацював з комерційними інтересами і антиєвропейськими партіями", - пише він.
На думку американського фінансиста, ЄС і США роблять велику помилку, намагаючись знайти в особі Путіна союзника для боротьби з терористичним угрупуванням ІДІЛ.
"ІДІЛ є загрозою для обох з них, але цю загрозу не варто перебільшувати. Атаки джихадистських терористів, які б вони не були страшні, не порівняти з загрозою, що виходить від Росії", - підкреслив Сорос.
Раніше повідомлялося, що російський рубль падає на тлі ринкових потрясінь.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?