Міграція з РФ - головний виклик для безпеки Фінляндії
Категорія
Світ
Дата публікації

Міграція з РФ - головний виклик для безпеки Фінляндії

Міграція з РФ - головний виклик для безпеки Фінляндії

Міністр оборони Фінляндії Юссі Нііністе заявив, що нелегальна міграція через східний кордон є головним викликом для безпеки країни, передає ONLINE.UA з посиланням на Європейську правду.
Про це він заявив в ході свого виступу на зборах міністрів оборони країн-членів НАТО в Брюсселі. Зокрема, він розповів, що до сих пір з РФ приїхало небагато прохачів притулку, але в майбутньому їх число може зрости до декількох сотень тисяч або навіть декількох мільйонів.
За словами Нііністе, нелегальна міграція з РФ стане викликом для всієї Європи, якщо потік почнуть направляти не тільки до Фінляндії. Водночас міністр не бачить ролі для НАТО у врегулюванні ситуації на східному кордоні і вважає, що Альянс може вплинути на ситуацію з безпекою в регіоні Балтійського моря. Він висловив надію, що нарощування діяльності НАТО в сусідніх з Фінляндією регіонах допоможе стабілізувати ситуацію.
Раніше повідомлялося, що американський фінансист Джордж Сорос вважає, що загрози, які виходять від РФ, страшніше за ІДІЛ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?