Мінфін РФ прокоментував слова Сороса щодо банкрутства
Категорія
Світ
Дата публікації

Мінфін РФ прокоментував слова Сороса щодо банкрутства

Мінфін РФ прокоментував слова Сороса щодо банкрутства
Джерело:  BBC

У РФ вважають сценарій, який озвучив Сорос щодо банкрутства Росії у 2017 році, нереальним, повідомляє  ONLINE.UA, посилаючись на  BBC.


У міністерстві фінансів РФ нагадали, що за станом на 1 січня 2016 року державний борг Росії склав 13,6%.
При цьому валютний борг без урахування гарантій склав всього $38,1 млрд, з яких до погашення e 2017 році припадає $3,6 млрд.
"Росія - одна з небагатьох країн-експортерів сировинних товарів, яка вибрала стратегію швидкої адаптації до нової реальності на глобальних сировинних ринках, на що орієнтовані урядом і Банком Росії бюджетну та грошово-кредитну політику. Реалізовані заходи бюджетної консолідації дозволили за підсумками 2015 року досягти дефіциту федерального бюджету в 2,4% ВВП в умовах зниження середньорічних цін на нафту до рівня у $51 США за барель", - зазначили у прес-службі російського відомства.
Раніше сьогодні Сорос заявив, що Росії може загрожувати банкрутство у 2017 році, коли настане термін виплати значної частини іноземних позик.
"Через західні санкцій у поєднанні з різким зниженням цін на нафту влада Росії не в змозі стримати жодне з цих обіцянок. Дефіцит російського бюджету становить 7% ВВП, і уряду доведеться скоротити його до 3%, щоб інфляція не вийшла з-під контролю. Ці та інші події матимуть негативні наслідки для рівня життя і думки виборців напередодні парламентських виборів восени", - зазначив він.
Раніше повідомлялося, що  загрози, які надходять від РФ, страшніші ніж ІГІЛ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?