Деканом престижної школи у Єлі стала українка
Категорія
Культура
Дата публікації

Деканом престижної школи у Єлі стала українка

Деканом престижної школи у Єлі стала українка
Джерело:  Platforma

Вперше за 152 роки існування Школу мистецтв Університету Єля очолила жінка. Тепер деканом, одного з головних навчальних закладів світу, буде українка Марта Кузьма, повідомляє  ONLINE.UA, посилаючись на  Platforma.


Вчора деканом найстарішої в США школи мистецтв стала українка Марта Кузьма. Про це оголосив Пітер Салоуей, президент престижного Єльського університету, до складу якого входить школа. "Я абсолютно переконаний, що вона буде розвивати унікальне бачення Єльської школи мистецтв, - заявив Пітер Салоуей. - Марта Кузьма здатна надихнути студентів на сміливі рішення, при цьому вона чітко розуміє важливість нових контекстів для художників та мистецтва".


За плечима Марти Кузьми більше 20 років кураторського стажу в різних країнах світу. В середині дев'яностих експерт керувала роботою київського Центру сучасного мистецтва Сороса. Потім донька українських емігрантів у США займалася Офіс сучасного мистецтва Норвегії, Центр фотографії Нью-Йорка, і Проект з сучасного мистецтва Вашингтону. Останнім часом українка очолювала Королівський інститут мистецтв у Стокгольмі.


Варто зазначити, що Марта Кузьма стала першою жінкою на посаді глави школи мистецтв Єльського університету. Ця школа була заснована у 1864 році, завдяки чому стала першим навчальним закладом такого типу в США - і до цих пір вважається однією з кращих в країні. Зараз там готують магістрів образотворчих мистецтв з графічного дизайну, живопису, фотографії та скульптури.


Попередній декан Єльської школи мистецтв Роберт Сторр так прокоментував для The New York Times свою відставку: "Я працював там десять років - цього достатньо. Більш ніж достатньо".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?