Опубліковані знімки потенційно населених озер на Марсі
Категорія
Технології
Дата публікації

Опубліковані знімки потенційно населених озер на Марсі

Опубліковані знімки потенційно населених озер на Марсі

Озеро розташовується у лабіринті Ночі (комплексі каньйонів протяжністю 1,2 тис км) на Червоній планеті, повідомляє ONLINE.UA, посилаючись на  Lenta.ru.


Його наповнення відбувалося, на думку Алексіса Родрігеса, з підповерхневих джерел. Раніше температурні умови на озері були сприятливими для підтримки життя в ньому.


Для з'ясування можливих умов, які були в стародавньому озері, вчений збирається відправитися влітку 2016 року в Тибет. Астробіолог за підтримки китайського уряду досліджує високогірні озера. Умови у водоймах, на думку Родрігеса, нагадують марсіанські.


Планетологічний інститут у Тусоні бере участь у багатьох проектах NASA, зокрема в місії Dawn. Раніше в агентстві повідомляли, що протягом найближчих 20 років NASA знайде сліди позаземного життя в Сонячній системі, а головним завданням агентства є досягнення астронавтами Марса.



Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?